Arama
Generic filters

Habaş’ın Sır Gibi Saklanan Otomobili Ortaya Çıkmış Olabilir: Habaş Steel Power N3

0
1 yıl önce

Türkiye’de endüstriyel gazlar ve metal alanındaki dev şirketlerinden biri olan Habaş’ın bir süre önce Honda’nın Gebze’de kapanan fabrikasını alması haberini sitemizden sizlerle paylaşmıştık. Uzun zamandır Habaş’tan otomobil ile ilgili bir haber gelmezken Türkiye Sigortacılar Birliği’nin yayınladığı Kasko Değer Listesi’nde Habaş’ın Steel Power N3 adıyla bir modelinin kasko bedelinin 1.800.000 TL olarak belirlendiği ortaya çıktı.

Habaş’ın otomobil üreteceğini paylaştığımız Honda Gitti ama Fabrikası Otomobil Üretmeye Devam Edecek başlıklı haberde de belirttiğimiz üzere Habaş özellikle sanayi ve tıbbi kuruluşlar için oksijen, hidrojen gibi gazların üretim ve nakliye ve teslimatından sorumlu bir şirket.

Honda’dan Altyapı Alan Habaş Hidrojen Yakıtlı Araç Üretebilir

Habaş’ın fabrikayı teslim aldığı Honda’nın da hidrojenli araçlarla ilgili üretimi olduğu biliniyor. Honda Avrupa pazarındaki üretimini geri çekmesiyle Türkiye fabrikası ile birlikte İngiltere’deki fabrikayı da kapatmıştı. Habaş grubu ise Gebze’deki fabrikanın yanı sıra Honda’nın İngiltere’deki fabrikasından kalan hidrojen yakıtlı araç üretim bandını da satın aldığı daha önce sızan bilgiler arasındaydı. Habaş aynı zamanda Gebze fabrikasının çalışanlarını büyük kısmını da bünyesinde bulunduruyor.

Bu gelişmelerin ardından Habaş’ın Gebze fabrikasında hidrojen yakıtlı araç üretim Togg’a rakip yerli bir otomobil markası üretmesine kesin gözüyle bakılıyordu.

Habaş Logolu Otobüs ve Kamyonlar Daha Önce Objektiflere Yakalanmıştı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir